Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Όλοι οι υπερήρωες παίρνουν μία δόση ντόπας...


Φουλ στην ντόπα ο σχεδόν μόνιμος νικητής του Γύρου της Γαλλίας, και όχι μόνο, αμερικανός Lance Armstrong. Ο κυρίαρχος στα παγκόσμια ποδηλατικά δρώμενα, έκανε εντεταμένη χρήση αναβολικών.


Αίσθηση είχε προκαλέσει η νίκη στην μάχη με τον καρκίνο πριν κάποια χρόνια και συνέχισε να πρωταγωνιστεί. Ο ήρωας για πολλούς αμερικανούς, τα οποία αμερικανάκια δεν χάνουν ευκαιρία να ανακαλύπτουν ήρωες ακόμα στους βόθρους, αποδείχθηκε πως ήταν ο εγκέφαλος του πιο εξελιγμένου και επαγγελματικού προγράμματος αναβολικών στην ιστορία του σύχγρονου αθλητισμού. Όλα αυτά τα ανακοίνωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Ελέγχου Αναβολικών εχτές και αναμένονται συνταρακτικές λεπτομέρειες.
Ο φάκελος, συμφωνα με την υπηρεσία, θα εκτείνεται στην επαναστατική και πρωτοποριακή μέθοδο ντόπινγκ του Armstrong και η οποία ενισχύεται από πρωτοφανείς συνεντεύξεις, οικονομικές δηλώσεις αλλά και εργαστηριακές εξετάσεις.
Πριν από λίγο καιρό ο Lance Armstrong είχε παραιτηθεί της υπεράσπισης του για τις κατηγορίες χρήσης αναβολικών που του απέδιδαν και όλοι αναρωτήθηκαν γιατί. Ε, να γιατί...

Πηγή: www.nytimes.com