Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Δείτε πως ψαρεύουν θύματα

Οι 10 πιο επικίνδυνες διασημότητες του ίντερνετ...


Η Emma Watson είναι η πιο επικίνδυνη διασημότητα προς αναζήτηση στο ίντερνετ. Μία νέα έρευνα την κατατάσει στην πρώτη θέση της λίστας απ'όπου εκτόπισε την Heidi Klum.

Η McAfee - εταιρία κατασκευής antivirus - ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα 24/09/2012 την λίστα με τις πιο επικίνδυνες για την υγεία του υπολογιστή προσωπικότητες του Hollywood για online αναζήτηση.

Σύνδεσμοι σχετικοί με την ηθοποιό των ταινιών Harry Potter, έχουν την μεγαλύτερηη πιθανότητα να οδηγήσουν σε σελίδες που περιέχουν κακόβουλο λογισμικό και ιούς από οποιαδήποτε άλλη διασημότητα. Η Jessica Biel βρίσκεται στην δεύτρη θέση και ακολουθεί τρίτη η Eva Mendez.

Οι εγγληματίες του κυβερνοχώρου ακολουθούν τη μόδα και συχνά χρησιμοποιούν τα ονόματα διασήμων ως δέλεαρ για τους πιθανούς επισκέπτες-θύματα να μπουν σε αυτές τις ιστοσελίδες που σφύζουν από κακόβουλο λογισμικό και έχουν σχεδιαστεί για να κλέβουν κωδικούς πρόσβασης και προσωπικά δεδομένα.

Για φέτος η αναζήτηση της Emma Watson σε συνδυασμό με τις λέξεις-κλειδιά "free download", (δωρεάν λήψη), και "nude pictures" (γυμνές φωτογραφίες), είχε ως αποτέλεσμα οι περισσότερες ιστοσελίδες στην λίστα αναζήτησης να είναι υψηλού κινδύνου. Η έρευνα απέδειξε πως η πιθανότητα να καταλήξει μία αναζήτηση για φωτογραφίες και λήψεις αρχείων σχετικά με την ηθοποιό σε μία τέτοια σελίδα, φτάνει στο ποσοστό του 12,6%.

Όσο για την δεκάδα της λίστας, πέντε θέσεις κατέχουν λατίνες ηθοποιοί όπως η Selena Gomes και η Sofia Vengara που βρίσκονται στην τέταρτη και δέκατη θέση αντίστοιχα. Οι σύνδεσμοι που αφορούν γυναίκες διασημότητες έχουν πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να κρύβουν κινδύνους απ'οτι αυτές με άντρες. Παράδειγμα ο Jimmy Kimmel είναι ο μόνος άντρας στην εικοσάδα του κινδύνου και βρίσκεται στην δέκατη τρίτη θέση. Απουσιάζουν ο Piers Morgan και ο Brad Pitt που πέρυσι κατείχαν την τρίτη και δέκατη θέση αντίστοιχα. Οι Mila Kunis, Rachel McAdams και Scarlett Johanson επίσης απουσιάζουν από την δεκάδα.

Παρακάτω η λίστα με τις "επικίνδυνες" ομορφιές του σινεμά από το 1 ως το 10...










Πηγή: mashable.com
Μετάφραση: tsorobilia.blogspot.gr