Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Βρήκε 98.000 δολάρια και τα επέστρεψε

Ένας ραβίνος από το Κονέκτικατ των Η.Π.Α. αγόρασε για περίπου 200 δολάρια ένα γραφείο από το craigslist.org και όπως αποδείχτηκε τελικά το παζάρι που έκανε του απέδωσε πολλά περισσότερα.
Προσπαθώντας να το βάλουν στο γραφείο του διαπίστωσαν με τη γυναίκα του πως δεν περνούσε από την πόρτα για λιγότερο από ένα εκατοστό. Αποφάσισαν να το αποσυναρμολογήσουν. Τότε παρατήρησε πως πίσω από τα συρτάρια υπήρχε μία σακούλα από σούπερ μάρκετ. Καθώς την έπιασε στα χέρια του διέκρινε στο εσωτερικό της ένα χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων. Μετά την καταμέτρηση το ποσό ανερχόταν στα 98.000 δολάρια.

Χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισαν από κοινού να επιστρέψουν τα χρήματα στην προηγούμενη ιδιοκτήτρια του επίπλου.

Ο ραβίνος λέγεται Noah Muroff και είναι δάσκαλος στο γυμνάσιο Yeshiva του New Haven, σύμφωνα με το προφίλ του στο Linkedin.

Η ευτυχισμένη ιδιοκτήτρια, το λιγότερο που μπορούσε να κάνει ήταν να αποστείλει ένα ευχαριστήριο σημείωμα όπου αναφέρει:

"Σας ευχαριστώ για την τιμιότητα και ακεραιότητά σας. Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωπο στον κόσμο που θα έπρατταν όπως εσείς. Θέλω να πιστεύω πως υπάρχουν ακόμα καλοί άνθρωποι στον τρελό κόσμο που ζούμε και εσείς είστε σίγουρα ένας από αυτούς".

Το περιστατικό έγινε φυσικά θέμα στα δελτία ειδήσεων.