Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Μαθητής δίνει "μάθημα" στην δασκάλα του.

Λάθος άνθρωποι σε λάθος θέσεις.

Δεν συμβαίνει μόνο στην χώρα μας αλλά και εκεί που τα πράγματα είναι πιο "προχωρημένα" και "εξελιγμένα". Η διαφορά το εκεί με το εδώ είναι πως εκεί όταν κάτι δεν σου αρέσει, το λες, και δεν το καταπίνεις απλά. Ανίκανοι και αργόσχολοι που στερούνται ενθουσιασμού για την ζωή και την δουλειά τους, ειδικά στον χώρο της εκπαίδευσης, είναι στίγμα για το μέλλον της κάθε χώρας.

Αυτό επισημαίνει και ο μαθητής Jeff Bliss του γυμνασίου της πόλης Duncanville στην δασκάλα του Julie Phung - διδάσκει παγκόσμια ιστορία - η οποία προφανώς ενδιαφέρεται μόνο για τον μισθό της. Με λίγα λόγια της τα λέει έξω από τα δόντια για το πως πρέπει να κάνει τη "δουλειά" της. Πως πρέπει να έχει ενθουσιασμό και να προσεγγίζει τα παιδιά και να αγγίξει τις καρδιές τους.

Παρά τις συμβουλές του, η μόνη αντίδραση της δασκάλας ήταν, "Οκ", "Φύγε τώρα", "Μου σπαταλάς την ώρα", και άλλα τέτοια άσχετα που καθαρά δείχνουν πως ο μαθητής ήξερε πολύ καλά τι έλεγε. Θεωρώ πως αν υπήρχε κάποιο σημείο που την αδικούσε, θα του απαντούσε. Αλλά επειδή δεν την νοιάζει, κράτησε αυτή τη στάση. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.

Στο κάτω μέρος του βίντεο υπάρχει ο διάλογος στα αγγλικά. Απολαύστε το!!!


Student: Going off on kids because they don't freakin get this crap?
Teacher keeps saying "bye" and "get out"
Student: If you would just get up and teach 'em instead of handing them a freakin packet, yo! There's kids in here who don't learn like that...
They need to learn face to face. You're just getting mad because I'm pointing out the obvious.
Teacher: "No it's cuz you're wasting my time"
Student: No I'm not wasting your time; I'm telling you what you need to do.
You want kids to come into your class? You want them to get excited for this?
You gotta come in here and make them excited. You want a kid to change and start doing better?
You gotta touch his freakin heart. Can't expect a kid to change if all you do is just tell 'em.
Teacher: "Bye"
Student: You gotta take this job serious. This is the future of this nation. And when you come in here like you did last time and make a statement about 'oh this is my paycheck', indeed it is...but this is my country's future and my education. But there's a limit, when I'm not bitching, but simply making an observation. And now I will leave. You're welcome! And if you would like, I'll teach you a little more so you can actually learn how to teach a freaking class,
(teacher keeps saying "bye" and "just go")
because since I got here, I've done nothing but read packets; so don't try to take credibility for teaching me jack.
Teacher: "Close the door"